Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Samtaletjenesten

Samtaletjenesten er et støttetilbud for for deg som har CF eller PCD, eller er pårørende. Nå har vi utvidet tjenesten med psykolog. Tjenesten er et lavterskeltilbud, bestill time enkelt og greit via telefon 22 96 38 38 mellom klokken 08 og 16 på hverdager. 

Oppdatert 06.04.2021

Korona-situasjonen har ført til mye utrygghet og uro for personer med CF, PCD og pårørende. CF-foreningen erfarer at våre medlemmer har behov for noen å snakke med. 

Erik Ross, psykolog, og Thomas Bernhard Thiis-Evensen, filosofisk praktiker, er vant til å snakke med mennesker som står i vanskelige situasjoner. Begge arbeider på samtalesenteret Dialog ved Diakonhjemmet Omsorg. Se video lenger ned!

Erik og Thomas Bernhard tilbyr ikke helsehjelp, men lavterskel støttesamtaler som skal være lett tilgjengelige. De setter av 50 minutter til å samarbeide om å bevege dere mot en løsning på utfordringen(e) du står i. Du kan ringe så mange ganger du vil.
 
For at du skal få maksimal nytte ut av samarbeidet den tiden du og Erik eller Thomas Bernhard har sammen har, jobber de etter modellen En-Times-tenkning (ETT) og bruker verktøyet Feedback Informed Treatment (FIT). Samtalene blir ikke journalført eller registrert og du kan snakke om det som er viktig for deg, også utover CF relaterte saker. De kan ikke svare på medisinske spørsmål om cystisk fibrose, PCD og koronaviruset.


 
Slik gjør du
Ta kontakt med Samtalesenteret Dialog på 22963838, så avtaler dere en tid mellom 0800 og 1600 på
hverdager. Om du ønsker å være anonym, så tast inn #31 før du slår nummeret.

 

 Klikk her hvis videospilleren ikke funker - youtubefilm om Erik, Thomas Bernhard og Samtaletjenesten.

 

Taushetsplikt og personvern

Erik og Thomas-Bernhard har taushetsplikt og det blir ikke skrevet journal. Her forteller de mer om hva som ligger i dette:

Samtalene er frivillige, basert på samtykke, anonyme, og sanker ikke informasjon som kan identifisere​ deltakerne. 

Det er et tilbud om lavterskel helsefremmende støttesamtale der:

  1. Vi har taushetsplikt
  2. Vi ikke oppretter journal eller samler inn personinformasjon, sensitiv informasjon eller helseopplysninger 
  3. Norsk forening for cystisk fibrose ønsker om det fremkommer​ naturlig i samtalen informasjon som begrenser seg til vårt inntrykk av brukers kjønn, antatt helseregion (Helse sør øst, midt, vest, nord), og antatt alder i 20 -års intervaller (18-30, 30-50, 50-70, 70 og oppover).

Mer info om personvern og GDPR (ekstern side). Om du har spørsmål om taushetsplikt og personvern, ta kontakt med Berge-Andreas på telefon 930 51 250 eller epost.

 

Samtaletjenesten er et eget samtaletilbud som driftes med støtte fra Stiftelsen DAM og i samarbeid med Diakonhjemmet Omsorg.

STOTTET AV DAM DARKBLUE RGB5

 


Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Mylan Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen