Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
Thomas og Berge staende

Vår nye samtaletjeneste er åpen!


leve med cf, korona, aktiv og engasjert
10.05.2020
Sharon Gibsztein

Mandag åpner vår helt ny samtaletjeneste! Den er for deg som har CF eller PCD, eller er pårørende. Koronasituasjonen gir utrygghet og mange av oss trenger noen vi kan snakke om små og store bekymringer og betraktninger med. Vi har fått med oss gode folk fra samtalesenteret Dialog som er vant til å snakke med mennesker som er i vanskelige situasjoner. Bilde: skjermdump fra video.

Oppdatert 11.06.2020 

 

Denne tiden med koronapandemi har vist at mennesker med CF og PCD, og pårørende, har følt på stor utrygghet og uro – noe aktiviteten på våre facebookgrupper og henvendelser til foreningen har vist veldig tydelig.

Vi så at det var behov for et mer personlig og privat støttetilbud. Å snakke med noen om hvordan denne tiden oppleves, kan være fint – og hjelpe på å gjøre hverdagen bedre.

Derfor har CF-foreningen fått støtte fra stiftelsen Dam til å opprette en helt ny samtaletjeneste med proffe og fagutdannede folk fra samtalesenteret Dialog. Dialog springer ut fra et dyktig miljø ved Diakonhjemmet Omsorg som ligger på Diakonhjemmet sykehus i Oslo, og de er vant til å snakke med mennesker som er i vanskelige situasjoner.

 

Slik fungerer tjenesten – ring Berge eller Thomas! 

Denne tjenesten er for deg som har CF, PCD, er søsken, barn, foreldre og øvrige pårørende. 
Slik gjør du: Kontakt:

  • Berge-Andreas Jenvin-Steinsvåg på mobil 930 51 250 eller epost
  • Thomas Bernhard Thiis-Evensen på mobil 481 89 229 eller epost.

Du velger selv hvem av dem du vil snakke med, og du kan ta kontakt når det passer for deg. Om de ikke svarer akkurat når du tar kontakt, send dem en sms, så kontakter deg tilbake. Du kan også sms'e, chatte, skype eller bruke epost. Berge-Andreas og Thomas-Bernhard har taushetsplikt og det blir ikke skrevet journal, se mer om dette nedenfor. 

Berge-Andreas er sosionom, og Thomas Bernhard er filosofisk praktiker, se video med dem nederst på siden.

Våre dyktige hjelpere fra Dialog har satt seg inn i det grunnleggende ved cystisk fibrose og primær ciliedyskinesi. De kan dog ikke svare på medisinske spørsmål om CF eller PCD.

 

Taushetsplikt

Berge-Andreas og Thomas-Bernhard har taushetsplikt og det blir ikke skrevet journal, og her forteller de mer om hva som ligger i dette:

Dette er et tilbud om lavterskel helsefremmende støttesamtale:

  1. Vi har taushetsplikt
  2. Vi oppretter ikke journal og samler ikke inn personinformasjon, sensitiv informasjon eller helseopplysninger 
  3. Informasjon til Norsk forening for cystisk fibrose vil, om det naturlig fremkommer i samtalen begrense seg til vårt anonymiserte inntrykk av brukers kjønn, antatt helseregion (Helse sør øst, midt, vest, nord), og antatt alder i 20 -års intervaller (18-30, 30-50, 50-70, 70 og oppover).

Om du har spørsmål om taushetsplikt og personvern, ta kontakt med Berge-Andreas på telefonnummeret som er nevnt lenger opp i artikkelen.


 

 

Etterlengtet tilbud

24 år gamle Synne fra Vestland gleder seg over et nytt tilbud fra CF-foreningen: 

CF har gjort meg til ekspert på å lytte til kroppen min og å holde orden i medisiner og utstyr. Det jeg derimot har savnet er et godt tilbud som kan gjøre det lettere å få orden i alle tanker, følelser og bekymringer som også henger sammen med kronisk sykdom.

Samtaleprosjektet NFCF nå ruller i gang sammen med Dialog og DAM er et etterlengtet tilbud, og kommer i en tid hvor vi har fått en ny normal som gir grobunn for ekstra hodebry. Jeg håper mange ser verdien i dette tilbudet og velger å benytte seg av det, uansett hvor store eller små bekymringer man går rundt og kverner på, sier Synne.

 

Mer informasjon

 

https://youtu.be/ABSWQzKiutc

Se hvordan du bruker tjenesten, og hils på Berge-Andreas og Thomas Bernhard fra samtalesenteret Dialog - de er her for deg! Tips: legg mobilen i landskapsmodus.

 

 

Denne tjenesten er utviklet i samarbeid mellom NFCF og samtalesenteret Dialog ved Diakonhjemmet Omsorg, og finansiert med prosjektmidler fra Stiftelsen Dam.

LogoremseDAM NFCF DIALOG

 

 

 


Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Mylan Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen