Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Årsaksbehandling: trygg forsyning


korona, medikamentnytt, presisjonsmedisiner for cf, behandling
19.03.2020
Sharon Gibsztein

medicine 296966 1280

Vertex informerte i en pressemelding 9. mars om at forsyningskjeden for deres legemidler ikke er påvirket av koronasituasjonen.

 

I Norge markedsfører Vertex årsaksbehandlingene Kalydeco og Orkambi. Selskapet sier i en pressemelding 9. mars 2020 at det verdensomspennende COVID-19-utbruddet ikke har påvirket forsyningskjeden eller forretningsutsiktene i 2020.

Selskapet sier også at de er trygge på at de kan fortsette å levere alle godkjente medisiner til pasienter med cystisk fibrose over hele verden. Vertex sier at selskapet har tatt hensyn til en rekke faktorer når de har bygget opp sine forsyningskjeder for sine markedsførte medisiner for å sikre at produktene er klare for pasienter.

Vertex sa at de også har betydelige sikkerhetslagre, og at de har sikret seg alternative leverandører rundt om i verden.

"Utfordringene verden står overfor med spredningen av COVID-19 er betydelige, men det er viktig for både de medisinske miljøene og pasientmiljøene å vite at vi fortsatt er veldig sikre på vår evne til å fortsette å levere alle medisinene våre —Trikafta, Symdeko / Symkevi , Orkambi og Kalydeco - uavbrutt for pasienter rundt om i verden som er avhengige av dem, ”sa Jeffrey Leiden, MD, PhD, styreleder, president og administrerende direktør i Vertex, i en pressemelding.
"Vi har ikke sett noen innvirkning fra COVID-19 på Trikafta-lanseringen eller andre elementer i vår virksomhet," sa Leiden. "Vi er godt forberedt fra et forretningskontinuitetsperspektiv, med god tilgang til å møte kommersielle behov langt inn i fremtiden."

 

Kilder:

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen