Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
NFCFungdomsfilmSkjermdump liten

Dobbelpremière! Norsk CF-film og YouTube-kanal


ungdom med CF, bli medlem, sosiale medier
12.06.2016
Sharon Gibsztein

Ungdommene våre har laget en «Derfor er jeg medlem i NFCF»-film, og vi er så stolte. Filmen kan du se på vår kliss nye YouTube-kanal.

 

Filmen ble laget på Ungdområdets samling på Sørmarka i april, og primus motor var Benjamin Instebø Vang. Han forteller:

 - For oss i ungdomsrådet var det viktig å få laget en film angående samholdet og de positive sidene ved foreningen. Ikke bare for å vise alle oss som er med fra før hvor bra vi har det, men også for å vise potensielle nye medlemmer hva de kan forvente.

 

Fnising og mersmak

Ifølge Benjamin var det mye latter og atter latter, men også mye læring da de laget filmen:

Når ungdomsgruppen som både er med og står bak filmen møttes den helgen, visste de fleste ikke hva som skulle skje. Bare at de var invitert på et ungdomsarrangement, da vi avslørte at vi skulle lage film, var det litt flaue miner og fnising, forståelig nok, sier Benjamin.

Det å lage filmen bød helt klart på litt utfordringer, det er ikke bare-bare å åpne opp med idéer til en film når man ikke har sett hverandre på ett år. Når "flauen" hadde lagt seg, begynte stemningen å stige. Det var mye latter under planlegging og pitching av idéer. Men da filmingen tok sted var det ingen som ikke klarte å la være å le.

Under ungdomsarrangementet fikk vi et skikkelig innblikk i hvordan det er å jobbe med film, vi lærte også å samarbeide med en stor gruppe på kort varsel. Dette er noe jeg gjerne kunne gjort igjen, da det ikke bare var gøy men også oppfordrer til teamwork, litt "kleinhet" og latter. Masse latter, understreker Instebø Vang.

 

YouTube-kanal med fin blanding

I forbindelse med ungdomsfilmen har NFCF opprettet en egen YouTube-kanal. Truls Zimmer, redaksjonsmedlem i NFCF og YouTube-ansvarlig, forteller at den nye YouTube-kanalen er etterlengtet, og at her skal man blant annet kunne se enkelte streamingopptak fra Opplæringsdagene på NFCFs arrangementer.

 - Det er et ønske at denne kanalen på sikt skal inneholde en fin blanding av fagstoff, lett underholdning og ikke minst snutter med kunnskapsformidling, sier Zimmer.

Vi CF-redaksjonen håper ungdom med CF vil dele filmen med hverandre og venner, at den brukes på ulike CF-arrangement og at også helsepersonell vil ha glede og nytte av ungdomsfilmen Benjamin og de andre har laget, avslutter CF-redaktør Sharon Gibsztein. 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen