Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
MalinKristoffersen interior fotoWeberMars2020 utsnitt

Entreprenør på interiør


leve med cf, voksen med cf, aktiv og engasjert
12.03.2018
Sharon Gibsztein og Jan Olav Reffhaug

Sammen med kjæresten til Steffen, tok søsknene Malin og Steffen tak i drømmen og startet nettbutikken Løten interiør. I disse dager har de ettårsjubileum, og kan se tilbake på et år med mestring og glede, men også sykdom og dramatikk. Deres råd til andre entreprenører er enkelt, GJØR DET og gjør det NÅ.

Oppdatert 02.04.2020  

 

Fra drøm til virkelighet

 - Vi satt en desemberkveld i 2016 hos Steffen og Katrine og snakket om å starte noe eget. Vi alle tre brenner for interiør, hus og hjem, og siden vi alle tre har et så bra forhold så ønsket vi å starte sammen, forteller Malin Kristiansen.

Steffen er Malins ett år eldre bror, og Katrine er Steffens kjæreste og samboer, og alle tre er pluss-minus 30 år gamle. Både Malin og Steffen har cystisk fibrose, og de forteller om en barndom preget av sykdom, men også mange fine stunder, og at de har et veldig nært og godt søskenforhold. 

 

Familiebedrift ved siden av fulltids jobb

I starten av 2017 var Løten interiør stiftet, og tre måneder senere var nettbutikken på plass. De har delt de ulike styre- og ledervervene mellom seg. Malin og Katrine jobber i fulltids dagjobber, så rent praktisk har Steffen tatt seg av nettbutikken på dagtid, og de to damene har jobbet på kvelds- og fritid.

De har vært opptatt av å drive fornuftig og ikke ta noe risiko, så alt er bygget opp med egne private midler, ikke et eneste lån er tatt opp. Malin betegner nettbutikken som en hobby- og fritidssyssel, men på sikt drømmer de om å starte opp en fysisk butikk.

 

Passer hverdag med CF

 - Fordelen med å drive nettbutikk er at man kan gjøre andre ting ved siden av. Vi er to stykker i firmaet som har CF med de utfordringene dette fører med seg. Derfor er det greit å kunne "bestemme" arbeidsmengden selv. Ulempen er også de utfordringene sykdommen fører med seg. Vi har gode dager og dårlige dager, men vi tar en dag av gangen og alle utfordringer etter hvert som de kommer.

 

Mestringsfølelsen er ubetalelig

Det gir ekstra energi og glede å få til butikkdriften på tross av alvorlig sykdom:

- Vi to som har cystisk fibrose har sett hvordan vi kan overraske oss selv. I fjor deltok vi bl.a på noen messer i nærområdet og det var utrolig morsomt. Når vi virkelig brenner for noe så er det utrolig hvor mye man får til og klarer. Vi ble sett, vi ble satt pris på, vi ble rost og de oppbrukte kreftene betalte seg virkelig. Den største viktigheten av dette er mestring. Den mestringsfølelsen av å klare noe, drive noe selv med en så alvorlig sykdom i bunnen, den kan ikke måles med noe. Det er så utrolig herlig å kjenne på følelsen av at man får til det man ønsker og at man jobber for seg selv og sine egne interesser.

Malin forteller at det å starte bedrift og jobbe på nettet har sine utfordringer, og det er viktig med kunnskap og rutiner. Det kreves mye innsats, reklame og promotering for å nå ut til folk. Men det er utrolig morsomt!, understreker Malin, som er firmaets daglig leder.

 

Gjennom himmel og helvete

Livet med CF byr på overraskelser og utfordringer. Av og til passer det dårlig når man driver eget firma, det har trekløveret fått erfare, forteller daglig leder Malin:

- Vi har vært gjennom himmel og helvete, og sett hvordan livet kan snu fra hverdag, til sykesengen, på kun få timer - som andre CF'ere også går igjennom.
Men, å drive eget firma som er en familiebedrift, jobbe ved siden av, ha alvorlig CF og følge opp dette, og i tillegg gå gjennom en organtransplantasjon - det viser hvor skjørt livet er. Det var en periode det ikke var noe gøy å drive firmaet lenger, det var en periode det ikke lot seg gjøre å tenke på det en gang. Tre ble til én og det ble brått mye mer virkelig og mer ansvar å ta stilling til. Man ser hvor viktig det er å gripe hver en dag, gjøre drømmen til virkelighet og virkelig leve det livet man ønsker seg.

Men trekløveret gir seg ikke, de står sammen tross utfordringene og jobber mot målet om fysisk butikk.

 

Ta sjansen – grip muligheten

 - Vårt råd til dere andre CF'ere som vil starte noe eget; GJØR DET og gjør det NÅ! Man møter både medgang og motgang, men alt i alt, det som teller er at man gjør noe man brenner for, virkelig ønsker seg og jobber hardt for, noe som gir mestringsfølelse og ikke minst følelsen av å være god nok. Er det ikke det livet handler om? Til de som våger å starte, vi ønsker dere all lykke på reisen, avslutter Malin på vegne av seg selv, Steffen og Katrine – teamet bak Løten interiør.

 

Melding fra redaksjonen: Steffen Kristiansen gikk dessverre bort sommeren 2018 etter lengre tids sykdom. Etter ønske fra pårørende har vi gjort endringer i billedbruken.

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen