Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Ny turbok fra voksen-CF-er Inger Karin Natlandsmyr


leve med cf, aktiv og engasjert, voksen med cf, beehandling
16.07.2020
Sharon Gibsztein

Bok IKN 2020

Voksen-CF-er Inger Karin Natlandsmyr kommer med en rykende fersk turhåndbok med detaljerte beskrivelser og bilder fra femten selvopplevde turer. Alt er mulig!

 

Natlandsmyr fylte nettopp 50 år, er mor til fire, og kommer fra Stavanger. Her forteller hun litt mer om boken, og hvordan drømmer er viktige i hverdagen med CF - og at de kan virkeliggjøres! Vi gratulerer med den nye fine boken, og håper mange lar seg inspirere.   

 

"Kjære venner i CF-familien! 

Alt er mulig, det tar bare litt lengre tid! Det er mitt livsmotto. Det har tatt tid, men nå er jeg i mål! Mitt eget mål! Målet mitt var å gå hele Norge på langs, fra Lindesnes til Nordkapp. Det målet nådde jeg i august 2018. Og nå har jeg jammen nådd et mål til, som jeg ikke har vært helt sikker på om jeg ville klare å nå. Jeg har gitt ut min egen bok «Norgesturen». Den kan nå forhåndskjøpes - med min signatur - fra Jæren Forlag. Min egen turbok med min signatur og turhilsen, akkurat som om jeg skulle vært Lars Monsen!

Jeg elsker å oppholde meg i naturen. Både i hagen, i nærnaturen rett utenfor huset her hjemme i Stavanger eller i den store naturen under stor og vid himmel. Fjellet er mitt tilfluktssted der tankene og kroppen får fri til å puste uten mas og jag. Der jeg bare kan være meg selv, og samtidig føle på en samhørighet med naturen. Både det lille og det store i naturen.

Når jeg har vært innlagt på sykehus eller har slitt med slim og hoste som aldri tar slutt, eller har hatt en tøff iv-kur, så har alltid tankene mine gått ut i naturen. Da har jeg planlagt turer som jeg ville gjennomføre senere når jeg var blitt bedre. Slike planer har også motivert meg til å gjennomføre den daglige behandlingen.

Når du har med deg en sykdom, så er det litt mer å planlegge og forberede før du kan forlate daglige rutiner og hjemmets lune rede. Min innstilling til sykdom har alltid vært at sykdom og behandling må tilpasses det livet jeg ønsker å leve. Det betyr at jeg må være kreativ og finne løsninger!

Min løsning var å dele opp den store drømmeturen min, Norge på langs, i flere kortere turer, og å deretter fordele dem utover flere år. Og det var en veldig god løsning! Jeg har nå fått et helt skattkammer av vakre naturopplevelser fra nesten alle deler av Norges land med meg som et minne, som jeg gjerne vil dele med dere i denne boka. Og kanskje noen vil prøve seg på en eller flere av turene i boka selv?

Med inspirasjon, tips, råd og detaljerte turforklaringer i «Norgesturen» håper jeg at flere vil oppdage turområder som hittil er ukjente for dem. Oppdage mer av vakre Norge! Bli enda mer glad i det mangfoldet et så langt land som Norge har å by på."

Lenke til forhåndssalg av signerte bøker hos Jaren forlag. 

 

 

 

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen