Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
Ventolineinhalvaeske

Pågående mangel på Ventoline inhalasjonsvæske


medikamentnytt, behandling
16.10.2018
Sharon Gibsztein

Det er fortsatt mangel på flere styrker av Ventoline inhalasjonsvæske. Ny dato for norskspråklige pakninger er satt til februar 2019. I mellomtiden leveres det ut pakninger fra utlandet. Mangelen har pågått siden sommeren 2018. Les råd til pasient og leger. Mennesker med cystisk fibrose bruker ofte Ventoline daglig i behandling av sin lungesykdom. Se også mangelmelding for Cyklokapron.

Oppdatert 21. november 2018. 

Les mangelmelding for Ventoline inhalasjonsvæske fra Legemiddelverket, med dato for når medisinen skal komme tilbake, og med råd til både pasienter og leger. Ta kontakt med din CF-lege slik at dere eventuelt kan finne andre behandlingsalternativer.

Ventoline i spray- og pulverform (diskus) skal det ikke være problemer med. 

Ifølge Legemiddelverket, er årsaken til mangelsituasjoner ofte råstoffmangel, produksjonssvikt, feilberegning av forholdet mellom tilbud og etterspørsel, samt kompliserte omsetningsstrukturer i det globale legemiddelmarkedet. Slike forhold er utenfor norske myndigheters kontroll. Det har vært en sterk økning i mangelsituasjoner på legemidler de siste årene, og dette er en bekymringsfull utvikling. Les mer om årsaker og tiltak hos Legemiddelverket

Les også mangelmelding på Cyklokapron. I forbindelse med cystisk fibrose brukes denne blødningshemmende medisinen ofte for å stanse lungeblødninger. 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen