Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Sigrid Glastad i KK03.05.2011
Sharon Gibsztein

628.jpg

I denne ukens KK (bildet) kan vi lese et intervju med Sigrid Glastad, 37-åringen med CF som fikk nye lunger i 2010 og som også var med i TV-serien Livet på vent.

 

I intervjuet forteller Sigrid blant annet om en spesiell presang, om å vokse opp og leve med CF, om hvordan hun og mannen møttes og om hvordan han aktivt valgte henne og CF, om ferier og frieri.


Ikke minst forteller Sigrid litt om ventetiden før transplantasjonen, og om dagen da telefonen med stor T kom;

”- Jeg begynte å strigråte. Jeg gråt og gråt og gråt. Og jeg griner ikke lenge og lett. Han som ringte måtte rope for å bli hørt i den andre enden: Vi har funnet lunger til deg!”Avstøtning
Sigrid forteller også om tiden etter transplantasjonen, og konstaterer at hun på et tidspunkt lignet mest på Henrik den åttende i siste livsfase, på grunn av avstøtning som ble håndtert med store mengder kortison.


Forventninger - hverdagsidyll
Om livet etterpå, og omgivelsenes forventinger om hvilke Utsnitt_tekst__SigridKK17_2011.jpgstorslåtte aktiviteter den nye fremtiden skal brukes til, sier Sigrid:

”- Det lyder sikkert kjempedølt. Men det er hverdager det er flest av.” Hverdagen består av hverdagsidyll, frokost med mannen Are og skogstur i duskregn med hunden. Bildet viser et utsnitt av KK-forsiden.Takknemlighet overfor donorens familie
Og ikke et øyeblikk glemmer Sigrid at det et sted i landet sitter mennesker med en sorg like dyp som hennes glede er voldsom, skriver KK. Intervjuet er gjort av journalist Berit Ringsøy og publiseres i denne ukens KK (nummer 17/2011), og ledsages av flotte bilder.Livet på vent og CF-filmen
Episoden med Sigrid Glastad fikk æren av å åpne serien Livet på vent som gikk på TV2 i vinter. Glastad var også med i CF-filmen som ble laget på oppdrag for NSCF på 2000-tallet. Se linker nedenfor for CF-filmen og utsnitt av Livet på vent.

 

 

Fra cfnorge:
Jenter med CF i TV2-programmer om transplantasjon

Livet på vent med Cathrine

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen