Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
SonSkole helselopetCFhost2016

Son-elever løp inn over 11 000 kroner for cystisk fibrose


aktiv og engasjert, støtt oss, trivselsfondet
09.01.2017
Sharon Gibsztein

På Son skole har de hvert år noe som heter «helseløpet», hvor elevene løper inn penger til andre barn. I år var det cystisk fibrose og NFCFs trivselsfond som var den heldige mottageren. Lærer ved skolen Irene Brekke, er mor til en jente med CF - og derfor ville hennes gode kolleger fokusere på CF i år. Bildet viser Silje med den flotte sjekken. NFCF setter stor pris på den generøse gaven.

Alle bilder fra skolen er ved Son skole. Gjengitt med tillatelse. Bilde av Brekke og datteren er privat. 

 

Irene, som er mor til Silje på 19 som har CF, forteller om hva «helseløpet» er:

 - Barna på skolen løper for andre barn. Vi kaller det helseløpet, hvor barna har fokus på egen helse ved trening samt at vi fokuserer på de som ikke har samme mulighet. For hver runde barna løper kan foreldrene betale et fritt valgt antall kroner.

De spreke barna og deres generøse foreldre fikk inn 11 249 kroner. Som både lærer og mor, er Irene veldig stolt av elever, foreldre og ansatte på skolen.

 

Vi setter veldig stor pris på en så flott gave!

NFCF-leder Trine Mørk Fossen er minst like imponert, og ikke minst svært glad og takknemlig:

 - Vi er imponert over barna og de ansattes interesse for CF og synes det er veldig flott med det positive fokuset på fysisk helse. Og det er med stor glede og takknemlighet vi mottok pengegaven fra barna og foreldrene på Son skole. Gaven viser engasjement og medmenneskelig omsorg. Det setter vi i NFCF stor pris på, tusen hjertelig takk til både skolen, barna og de flotte foreldrene. Gaven vil bringe mye glede til barn og unge med cystisk fibrose! 

 

Å støtte de som er nærmest 

Vi spør Irene Brekke hvorfor skolen ville fokusere på cystisk fibrose i år:

 - Vi har brukt å samle inn til kreftsyke barn, men ønsket nå å fokusere på andre sykdommer. Mine gode kollegaer ønsket at vi skulle løpe for barn og unge med CF i år. Mye fordi en av "deres egne" hadde dette nært på kroppen. I tillegg jobbet min datter Silje på skolen i fem måneder. Jeg fortalte alle elever på en felles samling litt om CF. Elevene hadde mange spørsmål, også om alvorligheten rundt sykdommen. Silje var også tilstede. Elevene løp så i etterkant.

Arrangementet gikk av stabelen i fjor høst (2016). Son skole ligger i Vestby kommune i Akershus, og har klassetrinn fra 1.-7. klasse.

 

Bilder

SonSkoleHelselopet2016 barn loper oppoverbakke

De spreke barna på Son skole løper for cystisk fibrose.

 

SiljeBrekkeSonSkole liteBarn CFskoleinnsamlingHost2016 liten

En liten elev fra Son skole overleverer sjekken til Silje Brekke Bakken.

 

IreneBrekke datterSilje beskaret

Lærer ved Son skole Irene Brekke, og datteren Silje.

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen