Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
SynneWiberg2019gaveMeland 1 utsnitt fotoJanOlavReffhaug sideramme

Tusen takk, Synne - ungdomsrådsleder Wiberg takket av


organisasjonen, ungdomsrådet
22.04.2019
Sharon Gibsztein

Med sitt solide engasjement for unge og unge voksne med CF, har ungdomsrådsleder og redaksjonsmedlem Synne Wiberg satt solide spor etter seg i foreningens arbeid for unge mennesker med cystisk fibrose. Bilde: Jan Olav Reffhaug.

 

På årets årsmøte ble Synne takket av med et bilde av Berit Meland og gode ord etter fem års innsats. Wiberg skal nå konsentrere seg om studier. 

Synne Wiberg har selv bedt om avløsning, etter å ha sittet i foreningens ungdomsråd i fem år og de siste to årene også i foreningens redaksjon. Nå er det tid for å konsentrere seg om master i psykologi og arbeidslivet. Med seg på veien fikk Synne et bilde av foreningens faste kunstner Berit Meland og et gavekort.

NFCFs leder Inger Karin Natlandsmyr takket Synne ved å lese opp en hilsen fra Sharon Gibsztein, som har jobbet sammen med Synne i flere år og leder foreningens kommunikasjonsarbeid:

 

"Kjære Synne! Du har bidratt på så mange arenaer og i stort og smått at det rett og slett er vanskelig å liste opp alt sammen. Men, ditt sentrale fokus har hele tiden vært et sterkt og solid engasjement for unge og unge voksne med CF.

Din kunnskap, erfaring og handlekraft har vært nyttig for nær sagt alle arenaer NFCF jobber med. Din faglige bakgrunn kombinert med erfaring i å leve CF-livet har gitt viktig kraft og tyngde når du sammen med ungdomsrådet (UR) og CF-prisvinner Kristin Slettvåg har tatt tak i ting vi har slitt med i 30 år; den psykososiale oppfølgingen.

Der vi andre i tiår har hintet og bedt, har dere sammen med UR stilt konkrete krav, og i 2015 sendte dere et brev om behov for psykolog. Når det ikke resulterte i noe som var godt nok, har du som ungdomsrådsleder funnet andre samarbeidspartnere og sagt Nå setter VI i gang et prosjekt med det vi behøver! Å gjøre overgangen barn-ungdom-voksen bedre for både de unge og deres foreldre, vil gi mennesker med CF bedre helse og bedre overlevelse.

I forlengelsen av arbeidet til Kristin har du holdt foredrag for helsepersonell i inn- og utland om hvordan unge med CF opplever helsevesenet, og hva man faktisk trenger og ikke trenger.

Kommunikasjon er du rågod på, og sammen med UR har du sørget for at vi gamlisene ser og hører og verdsetter de behovene unge og unge voksne med CF har, både internt i NFCF men også i eksterne råd og utvalg.

I redaksjonen er det et før og etter Synne, og dine innspill og refleksjoner har gjort oss bedre, og du har laget og skrevet den informasjonen unge mennesker med CF trenger. Du har holdt oppe trykket på streamingen, og sørget for at vi gjør ting riktig i henhold til lover og regler. Legemidler, bivirkninger, legemiddelpolitikk har du også engasjert deg i med stor innsikt og kunnskap.

Vi kommer til å savne deg, men mest av alt takker vi for alt du har gjort og de kampene du har tatt for mennesker med CF. Vi ønsker deg masse lykke til og er sikre på at den arbeidsgiveren som en gang får deg, får en usedvanlig reflektert og kunnskapsrik kollega."

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen