Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
TroelsStugbald

Valentinesdagen for organdonasjon


Transplantasjon, organisasjon
26.01.2015

Stå på stand for organdonasjon på Valentinesdagen 14. februar. Donortallene i Norge har sunket de siste årene og din innsats er viktigere enn noen gang. Bli med og del ut donorkortbrosjyrer og informasjon. Enklere måte å redde liv på finnes nesten ikke! Hør norske Troels (til venstre) og svenske Stugbalds (til høyre) historier, begge trenger nye organer. Skjermdumper fra NRK og TV4.

 

Stiftelsen organdonasjon arrangerer også i år stands, og du kan bli med. Gå inn på www.donordag.no og meld deg på som standkontakt eller deltager. Det blir stands rundt om i hele landet. Påmeldingsfristen for standkontakt er 30. januar og 13. februar for deltagere.

 

Oslo/ Strømmen

I år blir det bl.a. stands på Storo storsenter, Linderud senter, Lambertseter senter, og Strømmen Storsenter i regi Stiftelsen Organdonasjon.
Standene bemannes fra 12.00- 16.00 den 14. februar. Meld deg på www.donordag.no

 

Landet for øvrig

Husk å innhente standtillatelse fra grunneier/politi eller senterledelsen på kjøpesenter, dersom du ønsker stand i nærheten av der du bor. Få med venner og kjente og meld dere på på www.donordag.no. Valentisdagen er den 14. februar. Velg gjerne en annen, eller flere dager.

 

Bestilling av materiell

Materiellbestillingen er som tidligere - velg ønsket materiellpakke i nettpåmeldingen:
- Liten: 500 borsjyrer, 4 plakater og flere effekter.
- Medium: 800 brosjyrer, 4 plakater osv.
- Stor: 1.500 brosjyrer, 4 plakater osv.

 

Organdonasjon i Norge

I Norge baserer vi oss på et frivillig system med organdonorkort. Nettopp derfor er det viktig å få flest mulig til å ta stilling til organdonasjon og si ja til å være med på å redde liv. Det er viktig at du snakker med dine nærmeste om at du vil være donor. I Norge har vi ikke et donorregister, rett og slett fordi donorkortordningen gir like gode resultater. Vil du vite mer om organdonasjon i Norge, gå til Stiftelsen Organdonasjon.  


Organdonasjon = transplantasjon = kunne overleve
Trenger du inspirasjon? Møt norske Troels som trenger nye nyrer, fra før har han fått transplantert nye lunger, lever og hjerte. Møt også svenske Stugbald som er i 20-årene, har CF og venter på å bli godkjent for å stå på venteliste. Han forteller om sin hverdag til Nyhetsmorgon på svenske tv 4. 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen