Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Alle har rett til å puste23.11.2020
Sharon Gibsztein

Kvartett turkisRettPuste BlaNyMedisinLiv HvitKaftrioLiv Turkis cfnorge bilde1 Utnsitt1

Å kunne puste gir oss liv. Mennesker med cystisk fibrose har ofte ikke nok pust til få til hverdagstingene. En ny medisin kan hjelpe barn, unge og voksne med cystisk fibrose å bli friskere.

 

Å kunne puste gir oss liv, og muligheten til å klatre i trær, leke i skogen, løpe som en superhelt rundt i stua, henge med venner, lage middag, leke med barna våre, gå på jobb, rydde i huset, ta en biltur, gå på fest.

Mennesker med cystisk fibrose får skader i lungene og fordøyelsessystemet. Skadene gjør at lungene blir ødelagt over tid, det blir vanskeligere å puste, og det blir tyngre å gjøre dagligdagse ting. Dagens behandling er å lindre symptomene og bremse at sykdommen utvikler seg og blir verre.

Nå er det kommet ny medisin som går inn og behandler og korrigerer den feilen som skaper sykdommen. Det synes vi er fantastisk – det er jo mye når man kan behandle årsaken, enn å prøve å bøte på symptomene – synes du ikke? Denne behandlingen, som kalles årsaksbehandling, har navnet Kaftrio, og vil gi pust, glede og LIV! I vårt naboland Danmark har behandlingen vært i bruk siden september i år.

Nå venter vi bare på at Norge godkjenner denne nye medisinen. Alle har rett til å puste.

Vil du hjelpe oss å sette fokus på denne nye og livsendrende behandlingen? Gå inn på vår facebookside og lik og del vår ballongposting!

 

Les mer:

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen