Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
LaerkeDanskInfofilm2016

Jeg har det godt med min cystisk fibrose


å leve med CF, barn med CF, ungdom med CF, voksen med CF
17.01.2016
Sharon Gibsztein

I den nye danske infofilmen møter vi lille Alberte og pappaen hennes, Mikkel som spiller fotball og Lærke som har vært utvekslingsstudent i Australia et år. Filmen er laget for den danske CF-foreningen, og forteller om hvordan det er å leve med CF. Illustrasjon: skjermdump fra filmen.

 

Se den danske infofilmen om CF her

Kort fra filmens innhold:

  • Om Alberte: «Alberte er Alberte, og hun er fullstendig normal». Pappa forteller om behandling og barnehage, det å få et sykt barn, hvordan det påvirker hverdagen.
  • Mikkel, 16 år, spiller fotball og håndball, tar litt piller og annen behandling, men jeg er normal. Praktiske tips for å få i seg creon og andre piller. Få i seg salt og fett. Og hva med militæret?
  • Lærke, 26 år: «Jeg har det godt med min cystisk fibrose». Jeg er nok lett rammet. Full universitetsutdannelse. Jeg kan leve et normalt liv. Noen piller når jeg spiser, når jeg står opp, trener når jeg står opp, tar mine inhalasjoner. Ca 30-60min/dag på behandling. Ved ekstra behandling, f.eks intravenøs antibiotika, tar det ca. 2t/dag. Har veneport. Vært på utveksling til Australia ett år, mange praktiske forberedelser som lot seg løse.  

 

Er du også interessert i å bli utvekslingsstudent? Følg med, vi her på cfnorge.no kommer med egne tips og råd fra norske ungdom med CF som har vært på utveksling.

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen