Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
WebinarArsaksbehandling AnenAudunEllen bilde1

Opptak webinar Nye metoder og årsaksbehandling


presisjonsmedisiner for cf, fagrådet, behandling, aktiv og engasjert
17.02.2021
Sharon Gibsztein

Opptaket av webinaret om Nye metoder og årsaksbehandling, ligger nå på vår youtubekanal cfnorge. Tidsbegrenset tilgjengelighet, så ta gjerne en kikk nå. Årsaksbehandling presenteres av Audun Os, overlege dr.med fra Norsk senter for cystisk fibrose, mens Nye metoder presenteres av Ånen Ringard, seniorrådgiver innen helsepolitikk. Det ble også tid til spørsmål og svar fra tilhørerne. På skjermdumpen: Ånen, Audun og Ellen Julie Hunstad, NFCFs fagråd.

 

I dette webinaret fra 3. februar 2021 får du enkel og lettfattelig intro til årsaksbehandling for cystisk fibrose; med hovedvekt på Kaftrio, men også informasjon om Kalydeco, Orkambi og Symkevi. Du får vite hva årsaksbehandling er, hvor i kroppen det virker og hvordan, og hvilke effekter det har på blant annet lungefunksjon, vekt og livskvalitet. Du får også en enkel innføring i hva mutasjoner er og hvorfor det betyr noe. Audun snakker i tillegg litt om sjeldne mutasjoner og behandlingsmuligheter og medisinutviklingsprosjekter for denne gruppen. 

Ånen forklarer Nye metoder, som er godkjenningssystemet for nye medisiner. Han fortelle hvorfor vi har dette systemet, hva som er utfordringene og litt om hva som skjer med medisiner for cystisk fibrose i dette systemet.

På slutten svarer Audun og Ånen på spørsmål fra tilhørerne.

Stor takk til både Ånen og Audun for at de ga oss grundig og lettfattelig kunnskap og innsikt som gjør det kompliserte litt enklere å forstå!

 

Sak under utvikling 

Audun og Ånen uttaler seg om hva som var status for årsaksbehandlinger i Norge den dagen webinaret ble avholdt. Eventuelle nye utviklinger i saken om Kaftrio for norske pasienter vil du finne på vår faceside CFNorge, vår instagram cf_norge eller her på cfnorge.no. 

Webinaret er rettet mot mennesker med CF og deres pårørende, men kan også være interessant for helseprofesjoner som leger og sykepleiere og andre.

 

Klikk her Opptak av webinar 3. februar om Nye metoder og årsaksbehandling for cystisk fibrose eller på bildet nedenfor for å spille av.

 

StartplakatWebinarNyeMetoder Arsaksbehandling medBilder Gradering FLAT

Klikk på bildet for å spille av.

 

 

Om webinaret

Webinaret er organisert av en prosjektgruppe bestående av foreningens fagråd og foreningens daglige leder. Stor takk til Stiftelsen Dam som har støttet arrangementet økonomisk. 

STOTTET AV DAM DARKBLUE RGB3

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen