Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
Civitanpengegave2013MonicaBrdslettutsnitt300px

68 000 kroner fra Ketil Moes minneløp


Trivselsfondet
15.04.2013
Sharon Gibsztein

Civitan har gitt 68 000 kr til NFCFs Trivselsfond. Gaven ble overrakt i forbindelse med at Ketil Moes minneløp i Kristiansand er nedlagt. Foto: Karianne Hartviksen.

 

Mandag 8. april var Hilde Bårdslett og døtrene i Lillesand for å ta imot den generøse gaven fra Civitan. De ble tatt i mot av Ketils mor Kirsten Moe (bildet, til venstre).

 

De 120 tilhørerne på Civitan-arrangementet fikk høre Monica Bårdslett (bildet, i midten) som fortalte litt om hvordan hun har det med sin CF og hvor koselig det er på NFCFs samlinger

 

Monica Bårdslett ble etterfulgt av en mor som fortalte om hvordan barn med kreft og deres familier gjør for å få positive opplevelser i hverdagen. Barnekreftforeningen Agder fikk også 68 000 kroner.

 

Ketil Moes minneløp ble arrangert for siste gang i 2012, og NFCF er svært takknemlig for at Civitan valgte å gi deler av overskuddet til NFCF. Gaven fra Civitan vil være med på å bidra økt trivsel for CF-rammede og deres familier. Se mer om hva pengene brukes til her. Les mer om NFCFs trivselsfond her.

 

Ketil Moe: første CF'er som løp marathon
Ketil Moe var den første i Norge som sto offentlig frem med sin CF. Sammen med lege Dag Skyberg (Skyberg var NFCFs første æresmedlem) og lege Johan Stanghelle viste han at fysisk aktivitet ga bedre helse for mennesker med CF. Dette var et brudd med holdningen man hadde til CF og fysisk aktivitet på den tiden, CF'ere skulle sitte stille for ikke å slite seg ut.

 

Ketil Moe løp mange ulike marathonløp, og viste dermed at fysisk aktivitet var mulig for en med CF, og at man også ble friskere av det. Moe løp New York Marathon flere ganger, også etter at han fikk nye lunger.

 

Ketil Moes minneløp
Ketil var opptatt av at alle med funksjonsnedsettelser skulle kunne delta i fysisk aktivitet, og sammen med skøytestjerne og OL-vinner Johan Olav Koss opprettet han derfor Ketil Moes løp i Kristiansand. Løpet var åpent for alle med funksjonsnedsettelser. 

 

Moe mottok NFCFs hederspris CF-prisen for sitt arbeid for CF i 1997. Da Ketil døde i 1999, ble løpet omdøpt til Ketil Moes minneløp. På ti-årsdagen for sin død, be han minnet med en statue i sin hjemby Lillesand. 

 

 

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen