Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
Transplantasjon

Bidra til å redde liv!


Transplantasjon
28.10.2014

Jarl Magne (til venstre) fikk ikke de nye lungene han trengte for å redde livet for annen gang. Sigrid (til høyre) fikk nye lunger og fikk et nytt liv. Les deres personlige fortellinger. Ta stilling til organdonasjon!  "NFCFs transplantasjonsuke 2014". Foto/montasje: Ida Kristin Dølmo, google, privat

 

Jarl Magnes historie

I sommer døde Jarl Magne fra datteren sin mens han sto i transplantasjonskø for nye lunger. Les intervju med Jarl Magnes foreldre i Avisa Nordland. Tekst og foto er gjort av frilansjournalist Ida Kristin Dølmo. I dette intervjuet av samme journalist sommeren 2013 forteller Jarl Magne at han er redd kroppen ikke orker mer.

 

Sigrids historie

Sigrid var så syk at hun hadde tatt farvel med mannen sin. Da kom telefonen som ga henne nye lunger og nytt liv. Les intervju i KK fra 2011. Intervjuet er gjort av Berit Ringsby med foto av Astrid Waller.

 

Barbros historie

I Trønder-Avisa møter vi Barbro Nymo Tyldum som  fikk nye lunger og nytt hjerte etter 3 år med oksygen på ryggen. Saken er skrevet av Pia Marie Lerseth.

 

Transplantasjon nødvendig for mennesker med CF... og hvem som helst

Mange av de som har cystisk fibrose (CF) vil trenge en lungetransplantasjon for å overleve. Noen få CF-pasienter trenger å få transplantert hjerte, lever eller nyrer. I tillegg til de som har ulike alvorlige kroniske sykdommer, kan hvem som helst komme i en alvorlig helsesituasjon hvor de trenger organtransplantasjon.

Vær med på å redde liv, snakk med venner og familie om organdonasjon. Last ned donorkort her eller bruk donorapp'en (iTunes og GooglePlay).

 

"Transplantasjonsuken 2014" 

Dette er en artikkel i vår serie "Transplantasjonsuken 2014". De andre artiklene i serien er:

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen