Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
ForskningsfondCF og bryllup

Brudepar gir 250 000 kroner til norsk CF-forskning


Forskningsfondet, Inspirasjon, Fag og forskning, Å leve med CF
14.12.2014

Da Reidun Marie Øglend og Anbjørn Øglend skulle gifte seg, sto bidrag til Forskningsfondet for CF på ønskelisten. Ønsket berørte mange, og de fikk bidrag fra både brudefølget og andre venner og kjente. Brudeparet håper de kan inspirere flere til å bidra til Forskningsfondet for cystisk fibrose. Bildet viser et vakkert øyeblikk mellom de nye ektefolkene, flankert av gavetreet med lapper med bidrag til Forskningsfondet.

Første gang publisert 14.desember 2014, republisert

 

 - Da vi i voksen alder bestemte oss for å gifte oss og har det vi trenger, så var vi ikke i tvil om hva vi ville ønske oss i gaver til bryllupet, forteller den vakre bruden. Til bryllupet, som sto i august i år, sto derfor bidrag til Forskningsfondet for cystisk fibrose på ønskelisten.

Les om Forskningsfondet for cystisk fibrose her. 

 

Gi forskningsboost til sjelden og ukjent sykdom

 - CF er en "liten" sykdom og da blir det begrenset med midler til forskning på denne grusomme sykdommen. Vi har et brennende ønske om at det kan skje noe mer og banebrytende som kan hjelpe CF-ere med å få en bedre hverdag med lengre framtidsutsikter, forteller Reidun på vegne av seg selv og sin nyslåtte ektemann.

 

Sterkt forskningsfond gir mer norsk CF-forskning

NFCF mener at de er viktig å bidra til at Forskningsfondet vokser seg stort, fordi det på den måten kan det bli mer norsk CF-forskning. Alle monner drar, store og små. Forskningsfondet for cystisk fibrose er en stiftelse, og bidrag gir mulighet for skattefradrag.

 

Sjokk og daglig innsats 

På epost skriver Reidun Marie litt om hvorfor Forskningsfondet for cystisk fibrose er viktig for paret: 

TheaMarieOglaend og ekteparet Hunstad  - Vi har en datter på 8 år som har cystisk fibrose. Da hun fikk diagnosen som 3-åring, gikk livet i grus. Men etter det første sjokket så måtte vi jo bare ta oss sammen og gjøre det beste ut av det. Og utenom daglige rutiner med medisinering, aktiviteter, forhåndsregler om å unngå bakterier og så videre, så er det forskning og videreutvikling av medisiner og en kur, som kan gjøre det best mulig for CF ere, vi brenner og krysser fingrene for. 

Bildet til venstre viser brudeparets datter Thea Marie Øglænd (i midten) og sekretær i NFCFs fagråd Ellen Julie Hunstad (til høyre). Hunstads partner til venstre.

 

 

Gaver fra kjente og ukjente

Både kjente og ukjente lot seg berøre av brudeparets ønske:EkteparetOglend kirken

 - Gjestene ble utrolig rørt og ga med glede til dette formålet. Vi fikk utrolig mye tilbakemeldinger av kjente og ukjente som syntes at dette var en veldig god ide. Det var en del utenom bryllupet som også ville bidra, dette setter vi utrolig pris på, skriver Reidun.

Bildet til høyre: ekteparet Øglænd som nygite på kirkegulvet. 

 

Overrekker en kvart million

Paret fikk inn en solid sum til bryllupsønsket sitt, vil kunne overrekke 250 000 kroner til Forskningsfondet for cystisk fibrose, noe de gleder seg enormt til. Dato for overrekkelsen er ikke satt ennå.

 

Passer til alle anledninger

Reidun Marie Øglend og Anbjørn Øglend mener at gaver til Forskningsfondet for cystisk fibrose kan være aktuelle for alle store anledninger, og håper flere vil la seg inspirere til å gi bidrag som kan føre til mer norsk CF-forskning.

 

Honnør til NFCF og Norsk senter for cystisk fibrose

Mammaen til skolejenta med CF vil gjerne gi en honnør til flere:

 - Vi ville jo ønsket å gi til CF-foreningen og CF-senteret, for de gjør en helt fantastisk jobb for både pårørende og CF-ere. Vi vet ikke hva vi skulle gjort uten Ellen Julie Hunstad (klinisk sykepleiespesialist ansatt ved Norsk senter for cystisk fibrose, barn, red. anm.) som tok tak i oss og har vært en enorm støtte for oss. Men denne gang valgte vi altså forskning.

 

Om Forskningsfondet for cystisk fibrose

Forskningsfondets formål er å fremme forskning om cystisk fibrose (CF) innen kliniske og basalmedisinske, ernæringsmessige eller sosialmedisinske felter. Kontonummer er 9041.06.20714. Gaver til forskningsfondet gir rett til skattefradrag. 

Forskningsfondet for Cystisk Fibrose er registrert som stiftelse hos Stiftelsestilsynet i Førde, og ved enhetsregisteret og regnskapsregisteret i Brønnøysund (org.nr. 977 142 946).

Gaver til forskningsfondet gir skatteytere rett til skattefradrag, se mer om dette på Skatteetatens egne sider

Forskningsfondets bankkontonummer er: 9041.06.20714. 
Fondets fulle navn: Forskningsfondet for cystisk fibrose

Les mer om dette fondet her.

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen