Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
ECFS2013Website BannerV2klippet

Den europeiske CF-kongressen er i gang12.06.2013
Sharon Gibsztein

Den 36. CF-kongressen i Lisboa er årets viktigste møteplass for tusenvis av CF-forskere og helsepersonell. NFCFs leder og mange norske CF-fagfolk deltar. Se de mange ulike faggruppene som møtes. Følg dagsrapporter direkte fra kongressen på vår Facebook-side! Oppdatert 3. juli 2013.

 

Den årlige europeiske CF-kongressen samler tusenvis av mennesker som jobber med CF, i fjor var det 3000 mennesker som møttes for å gjøre CF-pasienters hverdag bedre. Årets kongress varer 12.- 15. juni.

 

Følg dagsrapporter på Facebook
Igjen er vi så heldige at både foreningens leder Ann Iren Kjønnøy og fagrådssekretær Ellen Julie Hunstad gir dagsrapporter fra dette viktige forumet på vår Facebook-side CFNorge og her på nettsiden - følg oss og få en liten smakebit av faglig utvikling, nyheter om både medisiner, behandling og forskning og utfordringene andre lands CF-foreninger opplever.

 

Fagartikkel i CF-bladet
CF-bladet vil selvfølgelig bringe lengre artikler fra kongressen, og NSCF-voksen overlege Pål Leyel Finstad har lovet å skrive om det han synes er mest interessant. Gled deg derfor til neste utgave av CF-bladet, som kommer til høsten.

 

Fagkonferanse og pasientkonferanse

Konferansen er egentlig to konferanser i én med hvert sitt program:  

Legfolk kan delta på ECFS fagprogram. Cystic Fibrosis Worldwide (www.cfww.org) er også representert.

 

Eget fysio-kurs
I tillegg har fysioterapeutene hatt sitt eget forkurs, det ser du mer om her (ny link). Årets fysio-kurs handler om fysio hos transplantasjonspasienter før og etter transplantasjonen.

 

CF-sykepleieforum
International Nurse Specialist Group/CF (INSG/CF) har også sitt eget møte, og her er NFCFs fagrådsskretær Ellen Julie Hunstad forumets leder.

Om man blar litt opp og ned på lenken i dette avsnittet, ser man også alle de andre ulike fag- og temagruppene som har egne møter og hva de skal snakke om. Imponerende mange ulike spesialistgrupper, som alle arbeider for at vi som CF-pasienter skal få en best mulig hverdag og fremtid. 

 

Kongressrapporter

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen