Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Vipps: over 100 000 kroner!


støtt oss, trivselsfondet, forskningsfondet, styret
14.09.2017
Sharon Gibsztein

JanOlavReffhaug h800

Vårens vippsutfordring på facebook ble en gedigen kronerulling for barn, ungdom og voksne med cystisk fibrose. Nestleder Jan Olav Reffhaug, som er vippskontoens opphavsmann, takker alle store og små givere.

 

I fjor høst deltok NFCFs leder Trine Mørk Fossen og nestleder Reffhaug på CF-Norden møtet, og fikk høre litt om hvordan vår danske søsterforening jobber for å få inn midler. Inspirert av dette kom Jan Olav hjem og tok initiativ til å få satt opp Vipps for NFCF.

 

Fra julevipps til FB-utfordring

Som sagt så gjort, og før jul i 2016 kjørte vi i gang vår aller første julevippskampanje, og det tikket inn fine beløp opp mot jul og de første januarukene i år. Vi var veldig fornøyde med resultatet av julevippskampanjen.

Tidlig på våren satte Barnekreftforeningen i gang en kampanje der folk utfordret hverandre på facebook og ga et visst beløp via Vipps per «like» og kommentar.

 

50 000…

Det tok ikke lang tid før noen av våre kreative medlemmer på eget initiativ adopterte opplegget og vippset beløpet til sin hjertesak. Vi fikk også direkte oppfordring fra ivrige givere på vår facebookside om å informere om vippsnummeret vårt. Vippsutfordringen til fordel for NFCF spredte seg raskt i CF-miljøet og blant venner og kjente. Tidlig i april kunne vi med stor glede og takknemlighet rapportere at vi hadde mottatt over 50 000 kroner via Vippsutfordringen på Facebook.

 

107 000 kroner!

De siste tallene viser at Vippsgavene fra FB-utfordringen har mer enn doblet seg i forhold til april; nå har vi mottatt hele 107 000 kroner. Norsk forening for cystisk fibrose er overveldet over responsen, og NFCFs styre er svært takknemlige overfor alle som deltok i utfordringen og ønsket å støtte oss, sier nestlederen.

 

Norsk CF-forskning og tiltak for NFCFs medlemmer

Reffhaug forteller at de mange vippsgavene gjør at NFCF kan gjøre enda mer for medlemmene våre, av både stort og smått, og at pengene fordeles mellom drift, Trivselsfondet og den selvstendige stiftelsen Forskningsfondet for cystisk fibrose.

 

Klar for julevipps 2017?

NFCFs nestleder lover en ny julevippskampanje på vårt Vippsnummer 77851, og håper så mange som mulig vil bidra, og fortelle venner og kjente om denne enkle måten å støtte barn, unge og voksne med cystisk fibrose på. Og man trenger selvfølgelig ikke vente til julevippskampanjen, en gave til 77851 passer like godt ved bursdager, dåp, konfirmasjon, bryllup, runde år eller bare en liten oppmerksomhet i hverdagen.

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen