Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
FamilienOglendBunaderFargerike utsnitt3Fargejustert

CF-familie gir kvart million til Forskningsfondet for cystisk fibrose28.12.2020
Sharon Gibsztein

Rogalandsfamilien Øglend har gitt tidenes julegave til Forskningsfondet for cystisk fibrose. Familien mener det er svært viktig å støtte norsk CF-forskning, og håper flere vil støtte Forskningsfondet, uansett hvor stor eller liten summen er – alle monner drar. 500 kroner eller mer gir skattefradrag. Foto: privat.

 

Reidun Marie Øglend forteller at det er kjekt å bidra til Forskningsfondet for cystisk fibrose, som familien mener er en svært viktig sak:

- Veldig kjekt å ha muligheten til å bidra til en så viktig sak. Dette er jo en hjertesak for oss da vi har Thea Marie med CF og vi vet hvor viktig forskningen er for denne sykdommen.

 

Alle monner drar

Reidun håper de kan inspirere andre:

- Og vi håper at andre også kan tenke i samme baner. Hver eneste krone hjelper, det kan være alt fra en bursdagsgave, jubileumsgave, julegave eller bare en liten donasjon, oppfordrer mammaen til Thea Marie.

 

Forskningsfondet må bli større!

Forskningsfondet for cystisk fibrose er en stiftelse, og formålet er å lette hverdagen for mennesker med CF. Dette gjør fondet ved å fremme forskning om cystisk fibrose (CF) innen kliniske og basalmedisinske, ernæringsmessige eller sosialmedisinske felter.

Forskningsstipendet deles ut fra fondets avkastning, og det er en utfordring å få fondets beholdning stort nok til at det kan deles ut stipend oftere. Dette er et problem familien Øglend vil hjelpe til med:

- Vi visste ikke hvor lite midler Forskningsfondet for cystisk fibrose har, og ønsket nå igjen å bidra til å få fondet større og gi mer muligheter for de som jobber med cystisk fibrose. Derfor vil vi donere mer nå og i fremtiden.

Ekteparet Øglend har også støttet Forskningsfondet for cystisk fibrose tidligere. Da Anbjørn og Reidun Marie skulle gifte seg i 2014, ønsket de seg bidrag til Forskningsfondet for cystisk fibrose i stedet for gaver. Dette resulterte i en gave til Forskningsfondet på 250 000 kroner.

 

Mer fokus på cystisk fibrose

Øglends mener det er viktig med mer fokus på cystisk fibrose:

- Med dette så ønsker vi jo også og få fokus på cystisk fibrose og Forskningsfondet, og hvor viktig dette er. Alt for å sette søkelyset på hva dette kan bety for norske CF-familier. Vi er jo veldig små i forhold til andre sykdommer, og trenger desto mer blest rundt CF.

Reidun Marie er optimistisk:

- Det skjer mye innen forskning nå og det viser jo at konstant forskning har noe for seg. Vi krysser fingrene for at Norge nå godkjenner Kaftrio. Vi kan ikke være annet enn positive og se fremover!, fastslår Reidun Marie Øglend.

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen